cupcakes med vinbär och blåbär
Underbart goda cupcakes med vinbär,blåbär och cheesecake fyllning!
Recept:
cupcake:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g röda vinbär
50 g vit choklad
Fyllning:
Blåbärssylt
1 st äggula
100 g Philadelphiaost
3 msk florsocker
Frosting:
200 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
2 tsk blåbärssylt
GÖR SÅ HÄR:
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Vispa ägg, strösocker pösigt.
3.Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.Fördela smeten i formarna så det täcker botten.
6.Rör ihop Philadelphiaost, socker och äggula.Fördela fyllningen och blåbärssylten i muffinsformarna.
klicka i resten av smeten så det täcker fyllningen.
7.Hacka chokladen och strö över.
8.Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.låt svalna.
9.Smält chokladen, låt den svalna en aning. Blanda med färskosten och blåbärssylt.
10.spritsa och garnera! klart!
Semlor
Semla, hetvägg eller fastlagsbulle. Kanske Sveriges mest älskade bakelse?
Idag Testade jag min egen variant med choklad,kaffe och rödavinbär.
Gott blev det!
Recept:
Bullarna:
1 msk kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ägg
1.2 l vetemjöl special
5 msk Kakao
Fyllning:
200 g mandelmassa
4 msk starkt kaffe
50 g mörk choklad
Vinbär
vinbärs grädde:
3 dl grädde
4 msk vinbärsgele
GÖR SÅ HÄR:
1. blanda ner kardemumma i mjölken och värm tills den är ljummen, (ca 37 grader)
2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
3. Tillsätt vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek.
5. Sätt ugnen på 220 grader.
6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut små bullar.
Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa till dubbel storlek.
7. Baka bullarna i ugnen i 5-10 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.
8. klipp ett litet lock(trekant) av varje bulle.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.Tillsätt kaffe.
Smält chokladen och blanda ner det med mandelmassan.
9. Gröp ur en del i varje bulle och Fördela smeten i de urgröpta bullarna.
10.Vispa grädden, blanda ner vinbärsgelen och spritsa vinbärsgrädde på varje bulle.
pudra med florsocker.
klart! Ät och njut!
Tre sorter biscottis...
I helgen bakade jag tre sorters biscottis bla dom här: Smak av choklad och apelsin!
kardemumma biscottis!
Recept kommer snart...
Hallon och vit choklad
Här är receptet på dom små söta bakelserna:
2 st ägg
2 dl farinsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g vit choklad
80 g Hallon
1 Msk potatismjöl
chokladmousse:
100 g mörk choklad
1 st äggula
1 msk farinsocker
3 msk varmt kaffe
1.5 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och farinsocker pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med semten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Hacka vit chocklad i mindre bitar.
Blanda 1 msk potatismjöl med Hallonen.
Placera ut formar på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
chokladmousse:
Hacka chokladen grovt och smält den i vattenbad.
Vispa äggula,farinsocker och kaffe krämigt.
Blanda ner den smälta, varma chokladen i äggsmeten.
Vispa grädden till en lättvispad och rinnig konsistens och vänd ner den lite i taget i chokladsmeten.
Låt moussen stå i kylen tills den tjocknat lite.
Sen är det bara att spritsa,pyssla och fixa!