Underbar chokladtårta
Passar perfekt till påsk!
Recept:
Smet:
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör
Topping
200 g Mörkchoklad
9 msk grädde
4 msk smör
3 msk ljussirap
3 msk starkt kaffe
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant. Ett tips är att ha bakplåtspapper i botten så blir de lättare att få loss kakan.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden,sirapen,kaffet och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
klart!
Kommentarer
Postat av: alejandra
åååhhh kan inte du baka den här igen så kan jag äta upp den. mmm...
Postat av: Arne
Jag har gjort denna kaka 7 gånger på en månad! Forza midia!
Trackback