Frukttårta


Fredagstårta

White lady är en underbart god tårta! Den finns i en mängd olika varianter. Den här är med chokladbotten ,hallonmousse och chokladmousse. Täckt med vit marsipan.
Hoppas ni har haft en mysig fredag!

Chokladbiskvier

Recept:

Biskvibottnar:

200 g mandelmassa
80 g socker
55g äggvita
Smörkräm:
215 g italinskmaräng
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
150 g smält choklad
GÖR SÅ HÄR:

1. Vispa ihop mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan lite i taget.
2. Spritsa ut jämnstora bottnar på en plåt och grädda i 180 grader i ca 10-15 min. Låt svalna.
3.Gör den italinskamarängen.
4.Vispa Smöret och vaniljsocker pösigt och vitt.
5.Vänd ihop smöret och marängen.
6.Vänd ner den smälta chokladen och blanda ihop.
7.Bred på smörkrämen på kakans undersida.
8.Ställ in biskvierna i frysen i ca 20 min.
9.Doppa biskvierna i mörkchoklad och och låt stelna i kylen.
Klart!


Småkakor

Jag tycker det är väldigt roligt att baka småkakor. De flesta Recepten går snabbt och lätt att baka och går att variera i en mängd olika varianter.
Här är några av mina favoriter!

SYLTKAKOR:

200 g smör
3/4 dl strösocker
1 äggula
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
välj din favorit sylt/marmelad
Gör så här:
1.vispa smör och socker pösigt.
2.vänd ner ägget.
3.Sikta ner mjölet,vaniljsocker och bakpulver.
4.Rulla degen till två rullar. skiva och forma till små bollar.
5.Tryck ner en fördjupning och spritsa i den favoritsylt.
6. Grädda i ca 7 min i 175 grader.

DRÖMMAR:
100 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl mjöl

GÖR SÅ HÄR:
1.Vispa ihop smör,socker och vaniljsocker pösigt.
2.Tillsätt oljan lite itaget.
3.Blanda lite av hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Arbeta in resten av mjölet.
4.Rulla ut degen i 2 längder och skär bitar och forma till bollar.
5.Lägg på plåt och baka av i ca 20 min i 150 grader.

 

Jordnötskakor


 


 

Chokladcookies:

Havrekakor med mandel:



Bondkakor:

5 dl mjöl
2 dl socker
3 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
70 g hackad sötmandel
200  smör

GÖR SÅ HÄR:

1. Rör ihop alla ingredienserna.
2. Forma rullar och skär skivor.
3. Forma till runda bollar.
4. Grädda i ca 7 min i 175 grader.
Småkakor går hem hos alla! Till och med hos katter...
Vad har ni för favoritkakor?

Cupcakes med blåbär och daim

Cupcakes i stora lass! Här kommer ett till recept!
Recept:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 tsk kardemumma
Fyllning:
Blåbär
Krossade daim bitar
Topping:
Vispa grädde ,florsocker och kakao(efter smak)
spritsa och garnera med marsipanblommor.
Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Tillsätt smöret och mjölken
5.Placera ut formar på en plåt och fyll formarna till 1/3 med smet.
6.lägg i krossade daimbitar i varje form och peta ner några blåbär. Allt efter smak.
7.Fyll på med resten av smeten.
8. Grädda i 200 grader i ca 15 min.

Cupcakes med lemon curd,hallon och basilika

Solen skiner! Det är sommar!
Vad passar då inte bättre än somriga cupcakes i solen?
Cupcakes med smak av hallon,lemon curd och basilika.
Recept:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
Lemoncurd
Färsk basilika
Hallon
Topping:
Vispa grädde och klicka ner några msk lemon curd.
spritsa och garnera med jordgubbar.
Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Tillsätt smöret och mjölken
5.Placera ut formar på en plåt och fyll formarna till 1/3 med smet.
6.Klicka i ca 1 tsk lemon curd i varje form. strö över den hackade basilikan och peta ner några hallon. Allt efter smak.
7.Fyll på med resten av smeten.
8. Grädda i 200 grader i ca 15 min.
Nu ska jag ut i solen! Hoppas ni får en fin dag!

vaniljpudding

vaniljpudding är ju så himla gott!!
En väldigt god och enkel efterrätt. Servera med blåbär och jordgubbar. Mums!
Recept:

4 dl mjölk
0,75 dl socker
1 vaniljstång
3 äggulor
2,5 st gelatinblad

Gör så här:


1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt mjölken och sockret. Låt koka upp. Rör ner äggulorna. Ta upp vaniljstången ur kastrullen.

2. Värm försiktigt under omrörning tills såsen börjar tjockna. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta.

3. Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kylen.(ca 2 timmar)

Klart!

 

 











Sommartårta

Det här är nog världens godaste moussetårta!
Just det här receptet fick jag i skolan, och tänkte att det här måste jag prova hemma igen för att se om det blev lika lyckat. Och det blev det!
Det som är lite klurigt är att få till den italienska marängen. Men har man en sockertermometer är det väldigt lätt. Men tycker man att det verkar för krångligt går det utmärkt att byta ut den italienska marängen mot en vanlig maräng.
Det här en moussetårta med svartvinbär och browniebotten!
Passar perfekt till sommarfesten eller studenten!








Här kommer receptet:

Browniebotten: (Räcker till 4 bottnar)
125 g smör
110 g socker
125 g mörk choklad
100 g ägg (1 ägg väger ca 60 g)
35 g mjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Blanda socker och smör
2. Tillsätt sedan äggen
3. Tillsätt den smälta chokladen
4. Vänd ner mjölet
Spritsa ut ca 1,5 cm tjockt lager i anslagsringen. Grädda i ca 15-20 minuter.
Fruktmousse:

Italiensk maräng:

30 g Vatten
120 g Socker
10 g Glukos
70 g Äggvita
Fruktmousse:

200 g Fruktpuré
10 g Gelatin
330 g Grädde (lättvispad)
Gör såhär:

1. Börja koka upp vatten, socker och glukos i en kastrull.
2. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 110 grader.
3. Häll ner sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle när den är 121 grader. Vispa tills marängen har svalnat.
4. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
5. Värm upp fruktpurén och rör i gelatinbladen.
6. Vänd försiktigt ner fruktpurén i den italienska marängen tills det inte finns nåra klumpar.
7. Vänd ner grädden.
8. Fyll upp moussen i anslagsringen och ställ i frysen. Låt stå i 2-3 timmar.
Klart!





Trevlig Helg!!

RSS 2.0