Sommartårta

Det här är nog världens godaste moussetårta!
Just det här receptet fick jag i skolan, och tänkte att det här måste jag prova hemma igen för att se om det blev lika lyckat. Och det blev det!
Det som är lite klurigt är att få till den italienska marängen. Men har man en sockertermometer är det väldigt lätt. Men tycker man att det verkar för krångligt går det utmärkt att byta ut den italienska marängen mot en vanlig maräng.
Det här en moussetårta med svartvinbär och browniebotten!
Passar perfekt till sommarfesten eller studenten!








Här kommer receptet:

Browniebotten: (Räcker till 4 bottnar)
125 g smör
110 g socker
125 g mörk choklad
100 g ägg (1 ägg väger ca 60 g)
35 g mjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Blanda socker och smör
2. Tillsätt sedan äggen
3. Tillsätt den smälta chokladen
4. Vänd ner mjölet
Spritsa ut ca 1,5 cm tjockt lager i anslagsringen. Grädda i ca 15-20 minuter.
Fruktmousse:

Italiensk maräng:

30 g Vatten
120 g Socker
10 g Glukos
70 g Äggvita
Fruktmousse:

200 g Fruktpuré
10 g Gelatin
330 g Grädde (lättvispad)
Gör såhär:

1. Börja koka upp vatten, socker och glukos i en kastrull.
2. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 110 grader.
3. Häll ner sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle när den är 121 grader. Vispa tills marängen har svalnat.
4. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
5. Värm upp fruktpurén och rör i gelatinbladen.
6. Vänd försiktigt ner fruktpurén i den italienska marängen tills det inte finns nåra klumpar.
7. Vänd ner grädden.
8. Fyll upp moussen i anslagsringen och ställ i frysen. Låt stå i 2-3 timmar.
Klart!





Trevlig Helg!!

Kommentarer
Postat av: Jenny Matlust

Ser underbart somrigt ut! Och gott...

2011-05-26 @ 21:09:31
URL: http://matlustbloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0