Semlor

  

Semla, hetvägg eller fastlagsbulle. Kanske Sveriges mest älskade bakelse?
Idag Testade jag min egen variant med choklad,kaffe och rödavinbär.
Gott blev det!

Recept: 

 Bullarna:

 1 msk kardemumma
 3 dl mjölk
 50 g jäst
 1.5 dl strösocker
 0.5 tsk salt
 150 g mjukt smör
 1 st ägg
 1.2 l vetemjöl special
 5 msk Kakao
 
 Fyllning:

 200 g mandelmassa
 4 msk starkt kaffe
 50 g mörk choklad
 Vinbär
 
 vinbärs grädde:

                                                                         3 dl grädde
                                                                         4 msk vinbärsgele

GÖR SÅ HÄR:


1. blanda ner kardemumma i mjölken och värm tills den är ljummen, (ca 37 grader)

2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.

3. Tillsätt vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.

4. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek.

5. Sätt ugnen på 220 grader.

6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut små bullar.
   Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa till dubbel storlek.

7. Baka bullarna i ugnen i 5-10 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.

8. klipp ett litet lock(trekant) av varje bulle.
   Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.Tillsätt kaffe.
   Smält chokladen och blanda ner det med mandelmassan.
 
9. Gröp ur en del i varje bulle och Fördela smeten i de urgröpta bullarna. 

10.Vispa grädden, blanda ner vinbärsgelen och spritsa vinbärsgrädde på varje bulle.
   pudra med florsocker.

klart! Ät och njut!


Kommentarer
Postat av: Ida

Midia - du är verkligen duktig!! Ser så gott ut....det vattnas i munnen!

2011-02-20 @ 22:21:32
Postat av: Midia

oh tack!! nästa gång får du komma och smaka:)

2011-02-20 @ 22:53:21
Postat av: alejandra

jag ska också ha en bakblogg. jag kan baka chokladbollar, pannkakor och sockerkaka om och om igen :D

2011-03-08 @ 15:50:42
URL: http://jandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0