Frukostfrallor

Nybakade frallor är ju aldrig fel! Här kommer ett recept som är superenkelt att göra.
Frallorna jäser och gräddas på en och samma gång i ugnen. Smart va?
Det här är mitt bidrag till Söta Saker-"Lättlagat"
Recept:

50 g jäst
4 dl vatten
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
3 msk olja
1 dl Rågsikt
2 dl Grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl


Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten(37 grader). Tillsätt sirap, salt och olja.

2. Rör ner Grahamsmjöl,Rågsikt och vetemjölet, knåda degen tills den blir smidig.

3. Stjälp upp degen på en bänk och dela den i 12 bitar. Rulla till bullar,mjöla och snitta och lägg på en bakpappersklädd plåt.

4 Sätt in plåten i ugnen. OBS!! Ugnen ska vara kall när plåten sätts in. Sätt ugnen på 200 grader. Frallorna jäser under tiden ugnen blir varm och är färdiggräddade efter ca 20 minuter(!) Snabbt och gott!

Lycka till!










Kommentarer
Postat av: Sofia - Vinn en ziperall på min blogg!

mums!

2011-08-17 @ 09:36:41
URL: http://smnmode.blogg.se/
Postat av: Lisa´s kök

De ser supergoda ut och de är riktigt snygga!

Detta recept måste jag testa någon gång...



/Lisa

2011-08-19 @ 15:40:29
URL: http://lisaskok.blogspot.com/
Postat av: Beata

Låter fantastiskt smidigt och gott! ska provas!

2011-09-02 @ 13:28:23
URL: http://beatasmat.blogspot.com
Postat av: Emma

20 minuter från att ungen blivit varm eller 20 minuter totalt?

2011-09-03 @ 21:25:34
Postat av: Midia

Emma: 20 min totalt i ungen,ungen ska vara kall när du sätter in plåten.:)

2011-09-04 @ 00:06:13
URL: http://sweetsbymidia.blogg.se/
Postat av: Thea

Jättegoda och så enkla att göra! En ny favorit :)

2011-09-04 @ 14:02:00
Postat av: Jessica

Verkligen perfekta frallor!!

2011-12-02 @ 18:09:54
Postat av: Sandra Carlqvist

Det här receptet är riktig rolig! Har precis bakad de! Nu kan jag baka färsk bröd när helst jag vill! Jättekul! Nu ska jag bjuda över vänner och äta upp dem!!

2012-01-15 @ 18:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0